Tykkäyksiä

Minulla oli tuttu joka sanoi että Instagramissa täytyy käyttää tiettyjä sanoja jotta saisi lisää tykkäyksiä, sydämenkuvia. Instagram on eräs sosiaalisen median puhelinsovellutus johon ladataan älypuhelimella ottamia kuvia.

Hänellä oli kaikissa kuvissaan 250 – 350 tykkäyksiä eivätkä ne oleet sen kummallisempia kuin omatkaan kuvani jotka olivat saaneet surulliset 10 tai 20 tykkäystä. Hän sanoi sen olevan nolooo. Miten niin noloo ajattelin, siksikö että oli niin vähän tykkääjiä kuvilla.

Kävin vilkaisemassa mitä niiden sanojen takana oikein oli. Yleensä ei mitään, tyhjiä profiileja, vain nimi ja joku kuva, sekin luultavasti varastettu jostain, mutta niilläsai niitä tykkäyksiä.

Miksi se oli niin tärkeää saada satoja tykkäyksiä. Siksi varmaan että oli mukavaa olla suosittu. Tai oikeastaan piti olla suosittu, ei voinut olla jonkun kaveri joka sai vain kymmenen tykkäystä hienosta kuvastaan. Kokeilin muutamia sanoja uteliaisuuttani ja heti kuvieni tykkäykset ponnahtivat lähelle 50 sydämenkuvaa, mutta jotenkin minusta tuntui etteivät ne olleet kuitenkaan oikeita tykkäyksiä. Ne olivat markkinointi maailman luomia tykkäyksiä. Sanojen perässä seurasivat mainoksien tulva Niillä sai kuitenkin myös seuraajia omalle profiililleen, satoja, tuhansia hetkessä.

Luulen että niiden takana olevan jotain automaattisia robotteja jotka tekivät työn ihmisten puolesta. Oli olemassa lisäsovellutuksiakin jotka piti ladata puhelimeen, kuten sellainen kuin TagsForLikes, sillä saisi takuu varmasti ainakin satoja tykkäyksiä lisää. En ladannut. Sanoja ja lisäsovellusten tarkoitus oli kaapata henkilötietoja, luoda markkinointia, sähköposti olisi täyttynyt vielä lisää roskaposteista. Ja kuka niitä sanoja sitten myöhemmin edes muistikaan, olisi pitänyt olla vihko kädessä tekemässä hastakeja, niitä risuaitoja.

Tyydyin niihin 10-20 tykkääjään. Ne olivat ainakin aitoja, se riitti minulle.

Kuulin että oli myös mahdollisuus ostaa tykkäyksiä, siis oikealla rahalla. Siis ostaa tykkäyksiä, sydämenkuvia. Miksi niitä tykkäyksiä piti ostaa, siksi kun muutamat kymmenet olisivat olleet niin nolooo. Tykkääminen liittyy myös vahvasti julkisuuteen. Suuressa maailmassa ei ollut mitenkään harvinaista sijoittaa satoja, ehkä tuhansia dollareita kuukausittain tykkäämisten ostamiseen.

Mutta on sitä Instagramin ulkopuolellakin. Eräs poliittinen puolue nimesi ehdokkaitaan eduskuntavaaleihin. Ehdokkaista käytiin aiemmin jäsenäänestys jossa 8 eniten ääniä saanutta varmistaisi ehdokkuutensa. Lopulta näistä vain yksi valittiin. Puolueella oli mahdollisuus vaihtaa vielä äänestyksen jälkeen sijoille 9-15 sijoittuneita ehdokkaita äänestyksestään paremmin ääniä saaneiden tilalle. Näin tehtiin. Miksi, siksi että heillä oli parempi julkisuusarvo kuin äänestyksessä enemmän ääniä saaneilla henkilöillä. Ehdokkaaksi valittiin mm henkilö joka oli sanonut kodittomia ihmisroskaksi. Hänellä oli julkisuusarvoa, siitä sai ehkä tykkäyksiä. ❤

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s